ApžvalgosInterviu ir straipsniaiApie Žąsis. Kontaktai.

Belgai, paprastos belgų virtuvės paprastas restoranas

Belgai, Rūdininkų 15, Vilnius

2013 - 03 - 02

Jau mes čia rašėme, kad belgų virtuvė nėra kažkas. Restoranas Rene pirma pradžiugino, paskui nuvylė gana smarkiai, ir Laukinės Žąsys nelabai daug entuziazmo turėjo.

Šis restoranas, Belgai, yra jau senokai, ir aišku vieta ne tokia prabangi, kaip Rene, kampas Rūdininkų gatvės ir Pylimo, bet bent jau šviesesnė jau tikrai. Interjeras toks labai formalus, daug raudonos spalvos, na, valdiškas, kaip iš kokio modernaus ir nebrangaus viešbučio prie oro uosto ar dar kažką.

Meniu tai iš esmės iš geldelių ir iš visokių kitokių patiekalų, bet čia ateina žmonės man regis geldelių valgyti, nes jei ne geldelės midijos, jei ne tos mulės, tai  kam ten išvis eiti? Na, galima aišku eiti dėl kitokių patiekalų, pvz., dešrelės už 25 Lt, kiaulienos file (38 Lt), antiena su cikorijomis (58 Lt) – daugumas patiekalų su alaus padažu, o kaipgi dar. Bet mes šių neragavome dabar atėję.

Midijos kainuoja 42 Lt už normalią porciją arba 64 už didelę, ir ateina tokiame dideliame emaliuotame puode, kur paskui galima nukelti dangtį ir dėti išlukštentas geldeles.

Midijų yra įvairių ir labai mandrai surašytų skonių, nuo paprastų (su petražolėm, špinatais, imbieru) ir „belgiškojo stiliaus“ (česnakas, baltasis vynas, petražolės), iki labai egzotinių („Tintinas iš Kongo“ – imbieras, bazilikas, kokoso pienas, čili pipirai, salieras, svogūnai, žemės riešutų aliejus). Visos vienodai kainuoja, bet iš esmės, turite suprasti, kad midijos visur yra midijos, tik ta sriubytė, ar sultinukas, skiriasi. Paėmėm dviejų skirtingų rūšių, tai kvapas tikrai labai skiriasi. Skonis labai panašus.

Prie midijų atneša bulvyčių, tipo belgiškų, bet nelabai aš žinau, kas jose belgiška, nes jos maždaug tokios pačios, kokias pajūrio kavinėje „Laumė“ duotų prie Kijevo kotleto ar dar kažką panašaus. Nesakau, kad jos būtinai buvo šaldytos ar kažką, bet išskirtinės irgi ne. Padažo mažoka. Tiksliau, labai mažai. Galėtų ir netaupyti.

Padažo neužtenka visoms bulvytėms.

Na, ir aišku, daug visokio alaus. Ta prasme, butelinio daug visokio, nuo 5 litų iki neįsivaizduojamų sumų, 33 Lt už 0,75 litro, tai jau čia labai liuksusiniai. Pilstomo nedaug, nuo 9 iki 10 Lt už puslitrį, dvi rūšys, šviesaus ir tamsaus.

Belgiškas alus kaip ir visur belgiškas alus, nieko nepasakysi. Midijos kaip ir visur midijos, ne koks ypatingas maistas. Norėjosi dar duonos baltos, kokio batono, sriubon pamirkyti. O pats restoranas atrodo apsnūdęs ir formalus. Meilės nepastebėjom.

Dviese sumokėjom 105 Lt + arbatpinigius, bet alaus gėrėm tik po vieną.

Belgai, Rūdininkų 15, Vilnius. Tel. +370 (5) 2126603. Svetainė. Facebook profilis.

Nuo pirmadienio iki šeštadienio: nuo vidurdienio iki 23:00 val. Sekmadieniais: nuo vidurdienio iki 21:00 val.

 



Diskusija
↕ Rodyti visus komentarus (36)
Laukinis Žąsinas 2013-04-03 00:31

pasitaisysiu, bo kažkaip neaiškiai surašiau – vištienos suktinukai 2:0 laimi Belguose

Dotkomas 2013-04-03 22:02

Gyvenu šalia, galėčiau dažnai ten ganytis, bet poros kartu užteko – midijos ten kaip džiovintos, neskanios, aplinka irgi nekokia. Manau, kad apžvalgos išvada teisinga, įvertinimas restorano per geras, pati apžvalga niekingai trumpa, bet tokiam restoranui kažkaip ilgesnės ir nereikia

Lankytojas 2014-12-09 15:31

Dideles viltis dėjome į pirmą apsilankymą „Belguose“. Deja, teko nusivilti. Aptarnavimas – „aukštumoj“. Padavėja visą laiką vaikščiojo tokia veido išraiška, lyg būtumėm jos šeimą išžudę. Antrą kartą jai priėjus taip nejaukiai pasijutome, kad net buvo kilusi mintis išeiti. :)
Nors restoranas dirba iki 23 valandos, jau 22.15 demonstratyviai buvo išjungta muzika, atnešta sąskaita ir kas kelias minutes ateinama į salę, kur sėdėjome, ir žvilgsniu duodama aiškiai suprasti, kad „gal jūs jau eikite iš čia“. Iš tikrųjų tokio aptarnavimo ir blogų emocijų nebuvome sutikę niekur kitur. Kulminacija buvo mūsų priverstinis išėjimas 22.30 ir atsisveikinimas be atsako. Taip, taip, pasirodo padavėjai dar ir šitaip geba.

Lankytojas 2014-12-09 15:32

Dideles viltis dėjome į pirmą apsilankymą „Belguose“. Deja, teko nusivilti. Aptarnavimas – „aukštumoj“. Padavėja visą laiką vaikščiojo tokia veido išraiška, lyg būtumėm jos šeimą išžudę. Antrą kartą jai priėjus taip nejaukiai pasijutome, kad net buvo kilusi mintis išeiti. :)
Nors restoranas dirba iki 23 valandos, jau 22.15 demonstratyviai buvo išjungta muzika, atnešta sąskaita ir kas kelias minutes ateinama į salę, kur sėdėjome, ir žvilgsniu duodama aiškiai suprasti, kad „gal jūs jau eikite iš čia“. Iš tikrųjų tokio aptarnavimo ir blogų emocijų nebuvome sutikę niekur kitur. Kulminacija buvo mūsų priverstinis išėjimas 22.30 ir atsisveikinimas be atsako. Taip, taip, pasirodo padavėjai dar ir šitaip geba. Ir šiaip jau esu tikrai supratinga padavėjų atžvilgiu (būna visiems visokių dienų). Tačiau kadangi jau esu girdėjusi nekokių atsiliepimų apie suraganėjusią „Belgų“ padavėją bei pirmą kartą patyriau, ką reiškia, kai aptarnaujantis personalas tau sugeba sugadinti viso vakaro nuotaiką, galiu drąsiai teigti, kad vienas toks nuotykis nužudo bet kokį norą apsilankyti ten dar kartą ar kam nors šią vietą rekomenduoti.

poilsis 2015-01-29 14:15

.Ateini i restorana, o patenki i kukumuku

Parašykite komentarą