ApžvalgosInterviu ir straipsniaiApie Žąsis. Kontaktai.
Atgal

Burger Geek: gražu ir smagu, kad dar taip pat ir skanu būtų

Burger Geek, Ozo g. 18, Vilnius

2015 - 08 - 25
Įėjimas iš prekybos centro

Manęs dažnai klausia, koks skaniausias mėsainis Vilniuje arba Lietuvoje, ir aš visada atsakau, pabrėžtinai, „man labiausiai patinka ten ir ten“, ir toliau taip pat darysiu. Nes sakyti, kur skaniausias, yra tiesus kelias į žmogaus nuvylimą. Aš žinau, ko ieškau aš. Aš žinau, ko ieško ir ką vertina Laukinės Žąsys, tačiau aš ne visada suprantu, ko ieškote jūs.

Yra ir dienos pietūs

Kelionė po restoranus paskui maisto kritiką yra pasitikėjimo žaidimas, ir taip pat kiekvieną kartą patikrina jūsų pasitikėjimą savimi. Jei jums maistas, aplinka ar bendras įspūdis pasirodo kitaip, nei man, tai nereiškia, kad jūs suprantate mažiau arba daugiau už mane. Tai nereiškia, kad man sumokėjo restoranas arba jo konkurentai. Tai reiškia tik tai, kad mūsų nuomonės išsiskyrė.

Restorano baras

Burger Geek, prekybos centre Ozas Vilniuje, man rekomendavo daug kas. Penktadienio vakarą atėjo laikas pabandyti.

Valgiaraštis sudėtas į šią, visiems pažįstamą, knygą iš vaikystės

Penktadienio vakaras prekybos centre nėra tas pats, kas penktadienio vakaras miesto centre, kai visos geriausios vietos užsakytos ir gali pasiūlyti nebent labai kaltą šypseną – žinokit, tikrai nieko negalim padaryti (taip, net ir aš kartais negaunu vietos). Burger Geek, kuris yra prie įėjimo į centrą iš Siemens arenos pusės, turi daug laisvos vietos. Prisiminiau: čia kažkada buvo nelabai sėkmingas Korėjos patiekalų restoranas. Noriu, kad šitai burgerių vietai pasisektų labiau.

Seni vinilai ant sienų. Rask Andrių Mamontovą

Pirmas įspūdis – neregėtai malonus. Įlindus į tamsesnį salės kampą, kur šviečia pseudo-senovinės kaitrinės lemputės (tokios labai madingos) ir sienos nukabinėtos senų plokštelių vokais – galite pamatyti, kaip jaunystėje atrodė Andrius Mamontovas ir grupės Hiperbolė nariai, o taip pat, kaip atrodė rusiški Elton John ir The Rolling Stones albumų variantai, o atrodė jie baisiau už karą, turiu galvoje, rusiški variantai, ne Mamontovas ir ne Hiperbolė – užplūsta nuostabus jaukumo jausmas.

Madingos senovinės lemputės

Sienų išpaišymas dideliais beprotiškais burgeriais, medis, lemputės, keistos kėdės ir odiniai apmušalai, bet banalios mokyklinės lentos ir senos knygos lentynose, valgiaraštis, įklijuotas į seną mokyklinį muzikos vadovėlį – visa tai ne kažin kokia išmonė, ne kažin kokia naujovė, bet veikia puikiai.

Atsiverčiau valgiaraštį ir radau negrų lopšinę. Hm.

Aptarnavimui jokių priekaištų – padavėja žino, kas yra meniu, gali patarti, ką labiausiai mėgsta klientai, nepamiršta ir neapleidžia lankytojų. Sakau, jei dar ir maistas bus toks, tai liksiu radęs puikią vietą. Aš jau nusiteikęs girti. Aš jau pusiaukelėje į susižavėjimą.

Alaus pasirinkimas

Er, kaip čia pasakius. Net ir geriausia padavėja, deja, neša tik tai, ką pateikia virtuvė. Vidutiniškai neblogos saldžiosios bulvės (€2) ir neblogi svogūnų žiedai (€1,50) atnešami mažiausiai 20 minučių anksčiau, nei burgeriai, ir mums lieka nuspręsti – ar pirma valgyti priedus, kurie turi būti pateikiami prie pagrindinio patiekalo, ar rizikuoti ir leisti jiems ataušti. Su burgeriais ateina tik naminės bulvytės (€1,50), o užkandžiui užsakyti vištienos sparneliai (€4,80) – pabaigoje, ir mes paprašome juos nunešti virtuvėje palaikyti šiltai, kol baigsime burgergius. Sparnelius valgiaraštis žadėjo aštrius. Mums jie tokie panašūs į smarnelius su barbekiu padažu (iš mūsų dviejų žmonių kompanijos vienas nemėgsta barbekiu padažo labiau, nei Andrius Mamontovas nemėgsta popso), kad klausiame padavėjos, ar tikrai čia toks aštrus padažas. Sako, tai, čia mūsų toks. Na, gerai. Gal tiesiog aštrumo įspūdis gali labai skirtis.

Pažadas ant sienos, sakykim taip, įvykdytas ne iki galo

Lenta ant sienos skelbia pažadą – Burger Geek Promise – kad burgeriai bus su pačių kepta brioche bandele (ir dar žada naminius padažus ir 100 procentų meilės, dėl ko negaliu ginčytis). Aš turiu to pažado (ne padažo) nuotrauką. Aš moku skaityti.

Tai ne naminė briošinė bandelė

Ir mėlynojo sūrio burgeris (€5,40), ir Jack Daniels burgeris (€5,70) yra tikrai ne su brioche bandele, o su normalia sezamų sėklomis apibarstyta bandele iš prekybos centro. Ir dar kepta ne šiandien. Dar nesudžiūvusi, bet jau ir nebe svajonė. Žinote, kokia yra pažado esmė? Pažadų reikia laikytis.

Vidutiniškai kepta nėra tai

Visus mėsainius, sako, kepa vidutiniškai. Tai ne vidutiniškai iškepta mėsa. Tai gerai iškepta mėsa. Smulkmena, bet per dažnai pasitaiko Lietuvoje. Tiek to, bet taškų neprideda.

Aštrūs sparneliai nepasirodė aštrūs. Mėlynojo sūrio padažas buvo geras

Padažai – skanūs. Daržovių nepagailėta. Tačiau burgeriai visai neišskirtiniai. Jaučiu, kad man dėl to šiek tiek liūdna. Kaip kartais būna, į interjerą ir vaizdą įdėta daugiau darbo, negu į virtuvę. Ką darysi.

Bulvinio alaus egzotika

Dviese sumokėjome €29,40 ir arbatpinigius.

Tokia sąskaita

Tai nėra blogas restoranas. Tai restoranas, kuriam teko daug geranoriško rūpesčio iš jo kūrėjų ir kuris pasiekė jaukumą, kurio daugelis kitų sostinės restoranų gali tik pavydėti. Tačiau kažkur, kažkaip tas traukinys sustojo, neatvykęs į galinę stotelę. Gal kada nors jį pataisys ir jis galės stebinti ne tik interjeru. O kol kas trys žąsys iš penkių.

Svogūnų žiedai

 

Burger Geek, PC Ozas (1 aukštas), Ozo g. 18, Vilnius. Tel. +370 626 26586. Tinklalapis. Facebook puslapis.

Kasdien nuo 10:00 iki 22:00.



Diskusija

Parašykite komentarą