Kauno Energijos valgykla: Laukinės Žąsys svečiuose pas paprastus pietus


2014 - 02 - 01

Žinodamas, kad šalia esanti pastovi dienos pietų vieta užsidarė vasaros atostogoms (straipsnis buvo rašytas senokai – tačiau žinome, kad vasara ir vėl ateis; todėl ir publikuojame – redaktoriaus pastaba), nusprendžiau šiek tiek pasimėgauti puikiu maistu kitose įžymiose rajono vietose.

Kauno energijos valgykla

Užėjęs pirmą kartą gali ir pasimesti – barmenas pasitinka pasidabinęs juoda varlyte, o baltos kėdės gali priminti Provanso stiliaus kavinę.

Autoriui interjeras priminė Provanso stiliaus kavinę; gal ne interjeras, o kokia tai žvejo dukra ar undinė, prie pietų stalo laukianti iš jūros (arba Kauno marių) grįžtančio savo Kastyčio.

Taip rašo Kompotas (neįtikėtinas downmarket vietų pasirinkimas viename tinklalapyje – kas galėjo pagalvoti, kad esama tiek daug būdų pigiai maitintis – redaktoriaus pastaba). O pačioje valgykloje mus pasitinka štai kokia citata:

Gyvename ne tam kad valgytume, o tam kad valgytume skaniai – B. Nicholson

Ir išties – pasirinkimas platus ir visi patiekalai esantys meniu yra jums prieš akis. Tiek šaltibarščiai (3,50 Lt) tiek trintų pomidorų sriuba (3,00 Lt). Renkamės pomidorus ir vištienos maltinuką su sūriu (6,80 Lt). Kolega šiandien jaučiasi turtingas – šaltibarščiai ir vištienos kepsnelis (8,00 Lt).

Visko ant padėklo, ko tik reikia sveikam ir ambicingam energetikui: ir mėsytė, ir padlivka, ir košytė, ir daržovės, nu ir sriuba su grietinės širdute.

Kasininkė net nemirktelėjusi ieško gražos iš 200 Lt ir randa. Maisto susirinkimo konvejeris, kuriame tiksliai ir garsiai reikia dėstyti, kurį iš trijų garnyrų pasirinksi prie savo karštojo patiekalo, baigiasi stendu su spauda ir čia, ne koks nuvalkiotas 15 minučių, o “Gurmano gidas”. Nors ne pats naujausias – 2012 metų.

Sriuba skani, tiršta, nėra joje, taip įprastų tokioms įstaigoms, plaukiojančių riebalų. Kepsnelis su bulvių koše pilnai pateisina už jį mokamus pinigus ir yra savo kainos kategorijos pažiba.

Skaniai pavalgę, vartydami žurnalą sutikom Andrių Užkalnį:

Autorius įdėjo šią nuotrauką, nes norėjo įtikti mūsų redaktoriui (taip galvoja David Krycko)

Atsakant į išnašą – “… nežinau kiek reikia būti pavalgius, kad neatsirastų vietos dar vienam Parmos kumpio lakšteliui” – tai tiek kiek duoda Kauno energijos valgykloje.

Taigi, už vienintelę savo blogybę – “indus nusinešame patys” – ši vieta gauna keturias namines kiaules (čia: penkios naminės kiaulės – viena laukinė žąsis).

Kauno energijos valgykla, Raudondvario pl. 86A, Kaunas. 

Nuo pirmadienio iki ketvirtadienio: nuo 7:30 iki 16:00, penktadieniais – nuo 7:30 iki 15:00.


Diskusija
↕ Rodyti visus komentarus (13)
ED 2014-02-03 14:31

Ar man tik taip atrodo, ar paskutiniu metu vertinimo kriterijai kažkaip keistai paskeitė, ar čia rašantis jaunimėlis daugiau išsikalinėja nei normaliai įvertinti sugeba? O dar klausimas: kodėl kėdės baltos? Mano kompe jos žydros :-)

Dis 2014-03-22 16:55

Anksčiau, prieš kokius 3 metus ten buvo dar geriau – dabar pasikeitė savininkai ar dar kažkas, tai girdėjau, kad suprastėjo. O kalbant apie tą „anksčiau“, tai kažkada draugę per pietus ten nusivedžiau grįžusią iš Paryžiaus po ilgo nebuvimo LT, tai sakė, jai super egzotika – visi vyrai su marškiniais (maikių ten nerasta), barmenas iš senų gerų manieringųjų laikų, o maistas tai ko norėt. Užtat kasdien meniu skirtingas, po dvi sriubas+ šaltibarščiai vasarą, karšti irgi du, garnyrui be bulvių – grikiai, daržovės žalios/troškintos. Katinėlis prie vietos. Kava beje, visai puse bėdos būdavo. Penkios žuvėdros iš penkių. O jaunimėliui, kuris čia rašo ir geidžia savęs tame rašyme pasakysiu, kaip mano močiutė a.a. – karo jums reikia, kad išmoktumėt duonos kriaukšlę vertint :)

Vic 2014-12-08 15:07

Geriausios valgyklos Kaune – KTU automatikos fakultete ir savivaldybės pastate. Rekomenduoju

Jonas 2015-07-06 13:24

Neverta nei dėmesio, nei aprašymo vieta. Aplinka ir maistas – totalus šlamštas. Proletarų „zabegalovka“, prisikimšti už skatikus beleko..

Doremi 2015-07-10 09:16

Kad maistas čia šlykštus, tiesiai sakyti negalėčiau, tai greičiau skonio reikalas. Man, jis būtent toks ir buvo, kitaip jo nepavadinčiau. Kitaip sakant, iš maisto produktų padarytas šienas. Negaliu suprasti vieno, kodėl Marijos žemėje iki šiol laikoma, kad jei maisto patiekalai kainuoja sąlyginai pigiai, jie ne tik gali, jie privalo būti šlamštu… Beje, kaip taisyklė, tokios skylės (kitaip jų nepavadinčiau), piktnaudžiauja savo padėtimi, nes aplinkiniai taupydami laiką ir (kaip jie mano) pinigus, lanko arčiausiai jų esančias maitinimo įstaigas, kurios tradiciškai tyčiojasi iš maisto gamybos ABC.

Parašykite komentarą