ApžvalgosInterviu ir straipsniaiApie Žąsis. Kontaktai.

Le Butcher: jums nereikėjo šito daryti

Le Butcher, Mėsinių g. 3, Vilnius

2014 - 09 - 28
Burgeris atrodo šitaip

Nelabai mėgstu blogai atsiliepti apie kitus kritikuoti jų darbą. Pati žinau, kad kol kažkas pavyksta, tenka nemažai gumbų įsistatyt. Bet dar labiau nemėgstu, kai kas nors daroma vien tam, kad būtų daroma. Payzdžiui, barai/restoranai atidaromi pagal principą: davai, pabandom, padirbsim, pažiūrėsim, gal kas kas gausis. Persiprašau, bet jūs juk žmones pamaitinti užsimojot, o ne galvijus šerti. Tai ir darykit viską sąžiningai.

Suprantu, kad tokia įžanga skamba pretenzingai. Tiesiog man išvakarėse baisiai sugadino tiek nuotaiką, tiek skrandį. O buvo viskas taip. Vakarėjant nutarėm užkąsti. Kažkodėl norėjosi burgerio. Ką padarysi – mada jau baisiai užkrečiantis dalykas. Intuicija kuždėjo eiti į Drama Burger arba The Town, tačiau užpakalis pasistiebė nuotykių ir naujų atradimų link. Ausies krašteliu girdėjom, kad miesto žemėlapyje atsirado nauja burgerinė.

Sandwichas su bulvytėm

Restoranėlis atrodo pakankamai stilingai ir lakoniškai. Viskas tamsiai rudais tonais. Ant lentos suraityti dienos patiekalai. O meniu – burgeriai ir jų palydovai. Viskas aišku, daug galvoti nereikia. Mes ir negalvojom. Išsirinkom firminį burgerį bei sendvičių su steiku. Papildomai – bulvių skilteles, BBQ padažą, naminį majonezą ir pomidorų sulčių.

Atnešė sultis. Paprašėm prie jų druskos ir juodųjų pipirų, kadangi ant stalo tokių prieskonių nebuvo.

Druską atgabeno iš virtuvės, pipirus iš ten pat ir dar maloniai perspėjo, kad greitai tą gėrį reiks grąžinti atgal. O šaukštelio išsimaišyti sultis taip ir nedavė. Velniop, juk ne sultyse laimė.

Sulaukėme burgerio ir sendvičio. Pastarojo išorė įvarė stabo priepuolį. Senokai tokio nebuvau regėjusi. Netvarkinga bandelė, ant viršaus kaip papuolė pritepliota sūrio. Neapleido jausmas, kad virėjas, viską klodamas į lėkštę, nebyliai pareiškė „Pasprinkit!“. Atsiimčiau savo žodžius, jeigu viskas buvo ne taip, bet… Bandelė lyg mikrobanginėje šildyta: lyg ir minkšta, tačiau pakandus – kieta (tfu, tuos oksimoronus). Mėsa bent jau pagal jos paruošimo techniką tarsi ir tvarkoj, medium rare, tačiau visiškai beskonė. Sūris sulipęs ir sukietėjęs. Bendras įspūdis – tarsi mokykliniai priešpiečiai, sudėlioti ant smūgio, kadangi mama jau vėlinosi pasidažyti prieš darbą.

Apie burgerį Laukinėse Žąsyse senokai taip skeptiškai nebuvo rašyta

Burgeris – tai dar viena nepakartojama istorija. Vėlgi, mėsa pati savaime tarsi ir simpatiška. Intensyvi spalva sufleravo, kad naudota sausai brandinta jautiena. Ir sukapota į faršą ji buvo pakankamai rupiai, todėl išsaugojo šiek tiek sultingumo nepaisant visų virėjo pastangų (kokio iškepimo mes norėtumėm, priimant užsakymą niekas nepasidomėjo). Ir… Faktiškai, tai ir visi pliusai. O daugiau vien minusai. Paragavus burgerio pasidarė aišku, kodėl ant stalų nėra druskos. Ją visą sunaudojo mėsai. Saldus padažas pagal idėją gal ir turėjo tai balansuoti, tačiau jis visiškai sunaikino jautienos skonį. Pancetta buvo karstelėjusi, ir tai, patikėkit, pikantiškumo patiekalui tikrai neteikė. Apačioje kotletas jungėsi prie bandelės padažu su raudonaisiais svogūnais, tiek troškintais, kad jie virto koše. Ir, finaliniam akcentui, bandelės iš vidaus niekas neapkepė ant grotelių, todėl per kelias minutes padažas ją pavertė kisieliumi.

Aaa, tiesa, užmiršau apie bulvytes. Valgomos jos buvo tik mano vyro lėkštėje, o maniškėje – kone pusžalės. Ne tik kad beskonės, bet dar ir nevalgomos. Gal virėjas nutarė, kad mano dantys pakankamai tvirti, apie ką nuolat man primena interneto portalų komentatoriai.

Taigi, mielieji, susilaikant nuo necenzūrinių išsireiškimų, be reikalo jūs pasinėrėt į šitą viešojo maitinimo sritį. Ne jūsų tai stichija. Tikrai ne jūsų.

Už burgerį, sendvičių, bulvytes ir dvi sulčių stiklines – 65 litai. Už Smecta pakuotę – 28 litai.

Viena žąsis. Ir toji pati už malonų ir draugišką aptarnavimą.

O dabar aš einu toliau gydyti skrandžio, o jūs galite mane apmėtyti akmenimis ant kiekvieno užrašydami, jog aš neturiu nei skonio, nei sąžinės.

Alesia Mačiulis rašo tinklaraštyje Laimės Skonis

Le Butcher, Mėsinių g. 3, Vilnius. Tel. +370 5 233 5386. Tinklalapis (be informacijos). Facebook profilis

Kasdien, nuo 11:00 am iki 22:00.



Diskusija
↕ Rodyti visus komentarus (44)
aiste 2015-08-31 18:57

man irgi butcheris patinka. ypac dbr kai daugiau alaus atsirado.

wee 2016-02-08 16:43

Puiki vieta ir maistas. Nuostabios padavėjos. Buvom čia prieš kelias dienas, labai patiko! Rekomenduoju

2017-05-17 17:10

Maistas laaabai prastas. Is viso komplekso i kuri iejo: bulvytes salotos ir burgeris buvo galima valgyti tik mesos maltini. Labai nerekomenduoju.

Parašykite komentarą