ApžvalgosInterviu ir straipsniaiApie Žąsis. Kontaktai.
Atgal

Le Rouge: Kauną paliekate už durų

Le Rouge, Vilniaus g. 26, Kaunas

2012 - 07 - 07

Sekmadienis. Diena šilta, žmonių nedaug. Pasivaikščioti buvo smagiau nei gatvėmis, kurios įprastai sunkiai praeinamos. Vienok tie patys pardavėjų veidai ir vilnijantys violetinės revoliucijos aidai nuteikė tik kulniavimui Senamiesčiu link savo stovinčios mašinos. Pamąsčius apie pietus prisiminėm rekomenduotą prancūzišką restoranėlį Le Rouge. Buvom girdėję, kad rezervuoti dieną staliuko dar nereikia (po vizito norisi teigti, kad tik “dar”), kainos nėra gąsdinančios ir maistas skanus.

Viduje kaip Prancūzija, o ne kaip Kaunas

Pirmasis galvosūkis buvo ar sėdėti lauke ar viduje, diena saulėta tad abu variantai turi savo privalumų. Peržengus slenkstį atsidūrėme labai mažoj Prancūzijoj a la Lietuva, supratome, jog pasilikti viduje bus neblogas variantas pabėgti nuo senamiesčio šventinio šurmulio. Šalia sėdėjo pora šeimų susistūmę staliukus, greičiausiai švenčiantys vaikų pirmosios komunijos dieną, bet jų šurmulys nepasirodė prilygstantis vykstančiam lauke. Tačiau, radus ramesnę popietę, gal būtų smagu pasimėgaut senamiesčio architektūra. Aplinka viduje nėra erzinanti, iškart pasijunti jaukiai, aptarnavimas taip pat vertas pagyrimo, kaip ir akį nudžiuginęs trumpas ir konkretus meniu.

Raudoną staltiesę dar paraudoninom

Galbūt dažniau besisvečiuojantiems vynas dviems yra įprastas dalykas, tačiau man tai buvo malonus atradimas – vyno kiekis 375 ml, buvo pats tas, kuris reikalingas dviems asmenims, karštokai popietei ir vienam iš mūsų besiruošiant vairuoti. Padavėjęs atnešė puikiai atvėsinto vyno butelį ir atlikus visas degustavimo subtilybes, vynas atsidūrė taurėse. Nesu didelis vynų žinovas, tačiau Elzaso regiono baltas rieslingas pasirodė labai tinkamas mūsų pietums, o ir kaina apie 15 litų labiau primena parduotuvėse esančia, nei derančią restoranams.

Jau užteptas ant bagetės

Mano pirmasis patiekalas buvo salotos su ožkos sūriu. Sūris – pasirodo – užteptas ant prancūziškos bagetės, o ne į pačias salotas sudėtas. Bagetės paskrudintos idealiai, užtepui taip pat jokių priekaištų negalėčiau išsakyti. Nebent būtų galima leisti patiems pasižaisti su peiliu ir jį užsitepti. Tai buvo pats geriausias mano patiekalas, bet gal labiau dėl to jog kiti patiekalai ragauti daugiau iš smalsumo, nes kokybės atžvilgiu tikrai negalėčiau ką nors prikišti nė vienam patiekalui. Salotose juntamas alyvuogių aliejus, citrinos skonis, bet visko įdėta tik tiek, kiek yra būtina, nes sunku suvokti kurioje vietoje tie ingridientai apšlakstyti.

Sriubą pasirinkau tradicinę prancūzišką. T.y. svogūnų. Šiaip svogūnai įvairiuose patiekaluose man patinka, tiek kepinti tiek žali. Kiek žinau, neretam prancūziška svogūnų sriuba nėra priimtina, tad nusprendžiau išbandyti kokia jinai pasirodys man. Skonis iš pradžių pasirodė neblogas: svogūnai ne per daug ištežę, skonis ganėtinai natūralus ir nieko sriubai prikišti negalėčiau, tik kad svogūnų savitas saldumas nėra mano pats geidžiamiausias skonis. Sriuba tikrai skani, tačiau kitą kartą valgysiu gal kurią nors kitą.

Šukutės su sūriu

Žmonos pirmuoju patiekalu tapo jūros šukutes užkeptos Comte sūriu – tiesiog senokai jai buvo smalsu, kodėl dėl patiekalo iš proto kraustėsi princesė Diana. Kaip supratau – pasijuto labai princesiškai, nes vien patiekalo pateikimas nuteikė smagiai, o skonis buvo pasakiškas. Patiekalas įtrauktas į sarašą – “valgyčiau dar kartą”.

 

Antru patiekalu pasirinkau jūros gėrybių troškinį iš Provanso, pačioms jūros gėrybėms priekaištų kaip ir neturiu, tačiau padažas man buvo nelabai įprastas: skonis natūralus, tačiau tuo pačiu priminė tarybinius žuvies kukulius (teftelius) pomidorų padaže. Žmona paragavusi sakė jog labai panašu į ispaniškus pajūrio padažus, tad supratau, jog greičiausiai man tiesiog nepatinka pomidorų padažai, turintys per daug intensyvų skonį. Tiesa, patiekalą bebaiginėjant jau nebebuvau toks tikras, kad  man tas padažas nepatinka.

Antis su apelsinais

Tuo tarpu žmona liko labai patenkinta savuoju patiekalu – anties krūtinėle L’Orange. Tobulai paruošta tradicinė apelsinų skonio mėsa – ne per kieta, ne per riebi, ne per žalia. Ir puikiai subalansuota su pankolių ir bulvių salotomis.

Kas iš ties nudžiugintų kiekvieną kaunietį ir kitą lietuvį – puikus kainos ir kokybės santykis. Nes patiekalai tikrai padaryti su dėmesiu detalėms ir tradicijoms, pateikti kokybiškai ir profesionaliai. Aptarnavimas buvo toks geras, kad nusipelnė gausių aplodismentų arbatpinigių pavidale, o pietūs dviems kainavo 123 litus, įskaičiuojant į šią sumą vyną ir stalo vandens butelaitį. Labai tikimės, kad šis mažas mielas kampas nepradės prekiauti Švyturio alumi  ir šaltibarščiais, nes kartais malonu už restorano durų laikinai palikti Kauną ir kasdienybę.

Gediminas Dūdonis

Le Rouge, Vilniaus g. 26, Kaunas. Tel. +370 606 62736. Tinklalapis. Facebook profilis.

Nuo pirmadienio iki ketvirtadienio: 11:30 – 23:00, penktadieniais ir šeštadieniais nuo 11:00  iki vidurnakčio, sekmadieniais nuo 11:00 iki 21:00 val.



Diskusija
↕ Rodyti visus komentarus (31)
Giedrė 2013-07-07 12:01

Vakar buvau La Rouge, šventėme giminaitės jubiliejų – salotos su rūkyta vištiena ir avietėmis – košmaras, antiena su apelsinais – puiki, kepta triušio koja – prastai išmarinuota, per kieta, kiti dar valgė lašišą, bet negyrė, šokoladinis suflė ir ledai geri, kava latte pateikta jau atšalusi. Citrinų vanduo tik pirmą kartą buvo su citrinomis, o paskui jau grynas vanduo – neaišku kodėl, nes buvo užsakyta su citrinomis. Padavėjas – mandagus. Interjeras – per tamsu, nejauku. Išvada: grįžčiau ten nebent dėl antienos su apelsinais.

2013-08-26 10:46

Buvom sekmadienį po pietų. Sėdėjom lauke, aptarnavo greitai, kadangi neturėjo midijų, valgėm salotas ir kepenėles, gėrėm baltą namų vyną. Aptarnavimas geras, maistas irgi, kaina adekvati. Manau dar sugrįšim.

Vi 2014-06-22 18:54

Keista kad zmones neivertina gero restorano tradiciju. Tikrai tai vieta jauki ir viskas joje normalu. Maistas puikus pagal pateiktas kainas ir assortimenta. Tai viena is jaukesniu vietu apsilankymui.

Andrius 2015-01-02 21:13

Keista restorano politika del staliuku. Padavejams mandagumo gerokai truksta. Megstu vyna ypac riesling. Bet siame restorane jis baisaus skonio, gal pasenes buvo.. mano skrandis labai jautrus, todel renkuosi tik kokybiska maista. Po lasisos man sustojo skrandis. Tikrai Kaune yra geresniu restoranu. Tai buvo mano pirmas ir paskutinis kartas siame „restorane“

RockIsBest 2016-05-06 12:33

Teko vakarieniauti su zmona. Pasirinkom svogunu sriuba, antiena ir varliu slauneles, desertui ledai ir Crème brûlée plius as geriau vyna (zmona gerai vairuoja – tegul vairuoja) Skaniausia is tikruju buvo atnesti uzkandziai pries maista. Sviestas buvo nerealus! Skanesnis uz pasteta. Is esmes viskas ok, labiausiai nustebino kaina. Uz visa tai nei 40e nebuvo. O maniau apie 70 bus .

Parašykite komentarą