ApžvalgosInterviu ir straipsniaiApie Žąsis. Kontaktai.

Palanga SPA: prabangai tarp pušų reikia gastronominės idėjos

Palanga SPA, Birutės alėja 60, Palanga

2014 - 01 - 02

Kad viešbutis Palanga SPA, pavadintas taip pat kaip ir kurortas, kuriame jis yra (lengvai nepamirši), yra nutaikytas labiausiai pinigingiems Palangos lankytojams, žino visi. Net ir tie, kas net ir surištas ten nesutiktų eiti – vyrauja nuomonė, kad puikios architektūros kompleksas, tirpstantis pasvirusiomis sienomis tarp pasvirusių nuo jūros vėjo pušų, yra tik labai turtingų svečių iš Rusijos pasirinkimas. Ten, sako legendos, naftos ir plieno oligarchai užperka apartamentus visai vasarai savo mamoms, kurios gano anūkėlius. Gal ir tokių yra, bet vėlyvą rudenį ir žiemą viešbutyje ramu, o restoranas stiklo sienomis rodo tuščius staliukus, kurie, kaip žadama, užsipildys jau tik per didžiąsias žiemos šventes.

Languose atsispindi pušys.

Gera proga išbandyti virtuvę. Elegantiškas ir neilgas meniu tikrai patvirtina pasakojimus apie kainas žmonėms, kurie neturi rūpesčio dėl pajamų: pavyzdžiui, sriubos prasideda nuo 18 Lt (pupelių sriuba su šonine), o brangiausia (jūros žuvų sriuba, porcija dviems) – 98 Lt. Tikrai ne J.Basanavičiaus gatvės ir ne Cepeliniškių teritorija.

 

Jautienos salotos, bet poučintas kiaušinis buvo pervirtas.

Ant grilio (arba, kaip dar kartais sakoma, ant griliaus) keptos jautienos salotose su poché kiaušiniu (na, šiaip tai yra kiaušinis, virtas marškinėliuose arba virtas be lukšto, aš suprantu, kad taip skamba žymiai gudriau, bet jau tada gal rašykim œuf poché, bus visai kaip pas ponus iš Paryžiaus), 38 Lt. Jautiena labai gera, viduryje rausva ir vos apkepusi, vyno užpilas man pasirodė kiek per saldus, ir nelabai derėjo prie kiaušinio, tačiau labiausiai nusiminiau dėl pervirto kiaušinio, kurio trynys jau nebegalėjo išbėgti. Taip, tai lengvai padaroma klaida (minutę per ilgai, ir viso gero), tačiau būtų žymiai geriau pataikyti.

Sakome, kad marinuotos menkės file buvo pavargusi – ir tik todėl, kad nepasakytume blogiau. Žuvis neturi kvepėti niekuo, išskyrus vandenį, o ši kvepėjo.

Marinuota menkės filė su pistacijomis ir citrinų piure (32 Lt) buvo pavargusi. Ne, nedrįsčiau sakyti, kad žuvis nebuvo šviežia, tačiau tokio jausmo, kad esi kelių šimtų metrų atstumu nuo jūros, irgi nepagavome. Žiūrint į aplinkybes, tai lengvai paaiškinama. Ne sezonas, žiema, neįsivaizduoju, kiek galima per savaitę parduoti tos menkės tuštokame restorane, juk nevežios kasdien iš Klaipėdos ar Rygos po 200 gramų (ir kainuotų tada tas patiekalas turbūt greičiau 320 litų, o ne 32).

Troškinta triušio šlaunelė su polenta buvo gera, bet už 59 litus tokia ir turėtų būti.

Pagrindinis patiekalas, troškinta triušio šlaunelė su kukurūzų apkepu (šiaip tai tikrų tikriausia polenta, klasikinis Italijos kalnuotų vietovių priedas prie kalnuotų vietovių mėsos, triušienos) ir miško grybais (voveraitėmis) grietinėlės padaže man patiko. Žinoma, patiekalas už 59 litus ir turi patikti, ypač jeigu ne jautienos išpjovos kepsnys, kuriam tai būtų turbūt apatinė priimtinos kainos riba, nes už mažiau nelabai išeina mėsos nupirkti ir patiekti (Palanga SPA jautienos steikas kainuoja 85 Lt). Triušiena buvo gerai iškepta, išlaikiusi struktūrą, ir padažo nebuvo per daug, jo neišvengiamas riebumas patiekalo neužgožė.

Žolelės ant staltiesės. Tai meninė nuotrauka.

Dviese papietavome už 173 Lt ir arbatpinigius. Koks vertinimas? Taip, yra vienas geriausių Palangos restoranų, su gerai sutvarkytu aptarnavimu (kuris yra gana formalus ir kartais sukaustytas, ką turbūt priskirčiau svečių iš rytų įtakai – jiems nelabai patinka pernelyg draugiški padavėjai), tačiau brangiam meniu trūksta apibrėžtumo ir aiškios idėjos, kurią turi kurorto lyderiai: Žuvinė (ten viskas aišku, viskas apie žuvį), ir visiškai išprotėjęs, gerąja prasme, restoranas viešbutyje Pušų paunksnėje, kur naujoji ispanų įtaka susipina su stačiai apsėstu požiūriu į patiekalų kokybę ir paruošimo tikslumą.

Trys žąsys iš penkių, ir truputį pasistengę, laisvai gautų ketvirtą, ko ir linkiu.

 

Palanga SPA, Birutės alėja 60, Palanga. Tel. +370 460 41414. Tinklalapis. Facebook profilis.

Restorano darbo laikas tinklalapyje nenurodytas.



Diskusija
↕ Rodyti visus komentarus (7)
Andrius Užkalnis 2014-01-03 16:45

Kurioje nuotraukoje matote pomidorus?

Markxas 2014-01-02 23:45

Užrašas po nuotrauka:
„Sakome, kad marinuotos silkės file … neturi kvepėti niekuo, išskyrus vandenį, o ši kvepėjo.“
Perskaitęs pabandžiau įsivaizduoti silkę, kvepiančią vandeniu. Nepavyko. Tada pamėginau įsivaizduoti vandenį, kuris pats kvepia maždaug kaip silkė. Irgi nesėkmingai. Spėju klaida.

Aniania 2014-01-03 08:47

gerb.autoriau, po nuotrauka įrašas apie silkės file, o tekste menkės.

Andrius Užkalnis 2014-01-03 20:40

Ačiū, pataisysim.

Vilė 2014-01-04 15:09

Maloniai suintrigavo „visiškai išprotėjęs, gerąja prasme, restoranas viešbutyje „Pušų paunksnėje“, kur naujoji ispanų įtaka susipina su stačiai apsėstu požiūriu į …“. Reikės vasarą apsilankyti.

Parašykite komentarą