ApžvalgosInterviu ir straipsniaiApie Žąsis. Kontaktai.

Pusryčiai mieste: Šekspyro viešbutis Vilniuje

Shakespeare Hotel, Bernardinų 6, Vilnius

2011 - 09 - 02

Nepabijokim to žodžio, pusryčiauti lietuviai restoranuose bei kavinėse, daineriuose ir kitur dar nenori. Nes jei norėtų, tai jiems pasirinkimo būtų žymiai daugiau.

Mokslo ir žinių dieną, po pirmojo skambučio Vilniaus Senamiestyje ėjom papusryčiauti mieste. Tai ką Jūs galvojate? 09:30 ryto apatinėj pusėj Pilies gatvės – faktiškai nieko, išskyrus blynus (nes dauguma kavinių apskritai atsidaro 10:00, kas yra mano knygoje kaip ir vėloka).

Iš balkono matyti Užkalnio namai, bet tai ne dėl to ši nuotrauka yra įdėta.

Coffee Inn paprastai neturi net kruasanų (gal šiandien ir turėjo, aš nebandžiau), o viešbutis Narutis tokius kaip ir šventinius pusryčius patiekia savaitgaliais, kas yra neblogai, bet nelabai gerai yra jų siūlomi Benedikto kiaušiniai (eggs Benedict), kuriuos jie daro ant tamsios rūgščios duonos, be jokio reikalo dar apibarstydami parmezanu, kas jau yra visai atsiprašau ir gero patiekalo gadinimas. Bet apie tai kitą kartą.

Liūdna tiesa yra ta, kad vis dėlto, jei nori pavalgyti Vilniuje pusryčius ne namie, turi eiti į viešbutį. Mūsų gatvėje yra Šekspyro viešbutis (Shakespeare Hotel), kuris matosi pro mūsų langus ir kuris pro savo langus mato mus, tai toks ir buvo pasirinkimas.

Šekspyro viešbutyje yra tokia Anglija, kurios realybėje beveik nelikę.

Kaip pastebėjo ponia Užkalnienė, anglišką stilių dažnai padaro ne Anglijoje, ir kas tiesa, tas ne melas. Lietuvoje – kaip labai dažnai būna – kai jau daro, tai daro iš peties, interjeras išcackintas, viskas solidu ir nepigiai atrodo. Čia, Vilniaus Bernardinų gatvėje, Anglija yra tokia, kokia ji galėtų dažniau būti savo pačios žemėje.

Štai jis, angliškasis brekfastas.

Full English breakfast, tikrieji angliški pusryčiai, kainuoja 30 Lt (nuotrauka viršuje), ir yra aiškiai lengvesnis variantas: dešrelės plonesnės, grybukai supjaustyti plonai plonai, kaip česnakas italų virtuvėje, ir jokios tau kraujinės dešros arba pupų pomidorų padaže. Bet aš nesiskundžiu. Man tos kraujinės dešros ypatingai nesinorėjo šiaip niekada, per septyniolika metų nepripratau.

Pažiūrėkime į tą nuotrauką. Ką mums sako tie kiaušiniai? Teisingai, šiek tiek perkepti. Rudų kraštelių neturi matytis, ir būtų gerai, jei tryniai būtų truputėlį skysti. Tai toks pageidavimas.

Užkalnienė valgė plaktą kiaušinienę su lašiša, tai sakyčiau, lašišos galėtų būti šiek tiek daugiau, nes dabar koks tai nouvelle cuisine vos ne gaunasi.

Aptarnavimas buvo ne šiaip puikus, o tiesiog neprilygstamas: aš seniai nemačiau Vilniuje tokių pasitempusių ir viską teisingai darančių padavėjų. Gal todėl, kad nedaug valgančių, gal todėl, kad rytas, bet aš sakau: dešimt balų.

O dar gerai yra tai, kad jei oras šiltesnis, galima išeiti į terasą (pro mūsų langus ji atrodo didžiulė, o iš tikrųjų tik 4 staliukai) ir žiūrėti į Senamiestį, kaip pateikiamame paveiksliuke.

Shakespeare Hotel, Bernardinų 8, Vilnius. Tel 8 5 266 6885.

(Šis įrašas buvo paskelbtas tinklaraštyje „Protokolai“ 2011 m. rugsėjo 2 d.)



Diskusija
↕ Rodyti visus komentarus (7)
nieko rimto 2012-06-02 02:28

aš vėl su savo priekabiavimais. Bet ne dėl to, kad esu niurzga, o dėl to, kad žinau, kas yra geras maistas ir geras aptarnavimas.

Paskutinį sykį kai buvau pusryčiauti gretimame kambaryje (Globus, berods vadinasi), berods šį rudenį ar žiemą, tai, man ir mano draugei būant geros nuotaikos, į prastą aptarnavimą ir tiesiog juokingai blogai paruoštą maistą reagavome gera juoko doze.

Gaila, nepamenu smulkmenų, tačiau galiu pasakyti, kad salotų neįmanoma buvo valgyti, kažkas negerai buvo net ir su kava, meniu ir dar kažkuo.

Juokavau, kad virėjui ir personalui pachmelas po penktadienio nakties, todėl toks ir rezultatas.

Nežinau ar padavėjas netyčia išgirdo šią mano repliką, tačiau iš povyzos tikrai suprato, kad buvom labai nepatenkti. Respect’as už tai, kad neklausė ar patiko maistas, o tiesiog tyliai pritaikė 30% nuolaidą nuo 120 Lt sąskaitos.

Pakėlė nuotaiką :)

stinta 2012-07-12 19:01

Faktas apie šio viešbučio restoraną/barą: ryte visada užsirausi ant paties prasčiausio virėjo, nes pusryčių gaminimas yra neprestižinis, iškepti kiaušinienę ar išvirti košę gali bet kuris pagalbinis. Vakare situacija būna geresnė. Ypač, jei pataikai ant virtuvės šefo darbo dienos.
Keista matyti, kaip išsigimė jų english breakfast. Anksčiau būdavo ir kraujinė dešra ir vietoje pusfabrikatinių kroketų dėdavo normalų bulvių pyragėlį. Kiaušiniai atrodo prastai.
Įdomu, kas ten dabar yra šefas. Mironas buvo talentingas ir išradingas, jau neminint, kad pagerintas personažas, bet, rodos, išplaukė į platesnius vandenis.
Būtų įdomu, jei kas nors patikrintų jų dienos meniu.
Padavėjai gerai išmuštruoti, kompetetingi – matyt vis dar galioja mokymų ir egzaminų sistema, kuri duoda teigiamą rezultatą.

M. 2012-07-25 00:06

Man si vieta be galo sirdziai miela, tad per daug nekomentuosiu, kad nebuciau neobjektyvi. Bet bet bet… kazkas virtuveje pasikeite ne i gera tikrai. pries 7 metus siame restorane valgytas maistas buvo puikus, o vat pries beveik pusantru metu tokiame paciame renginyje (vestuvese) jau mane maistas apvyle. Uzkandukai ne tokie skanus, vistiena per sausa. Bet steikas ir tada, ir dabar man ten yra geras. O nereali aplinka atperka visas kitas „nuodemes“. Siaip laaaaaaabai noreciau isgristi sio tinklalapio nuomone apie ju maista. Kai buvome pries metus, tai skanus buvo ir steikas, ir antiena, ir triusienos uzkandele. Bet nesu jau didele kritike, tai noretusi suzinoti, kaip yra ten is tikruju.
Siaip man ten labai patinka aptarnavimas. Labai malonus ir profesionalus.

Moteriškė 2012-09-11 11:35

Į temą: aptarnavimas ten tikrai tinkamo lygio. Spaudžiu dešinę ir šiek tiek pavydžiu!

Ne į temą: siūlau pagalvoti, ar nevertėtų atsisakyti tokių frazių, kaip „gerai išmuštruotas personalas“. Nelabai pagarbu tų žmonių atžvilgiu, ar ne? Išmuštruotas personalas gali būti tik blogas. Žinot, kur muštruoja? „Delano“. Kažkada kolegos juos vadindavo Verkiančių Padavėjų Valgyklom. O profesionalumo siekimas yra paties darbuotojo nuopelnas, jo apsisprendimo reikalas. Tokiam jau galima padėti tapti tikrai geru. Kas to nenori, tam joks muštras nepadės :)

Veronika 2013-05-21 11:20

Aš tai manau, kad šio viešbučio kaina atitinka kokybę. Nei per daug, nei per mažai. Esu čia apsistojusi prieš pora metų, likau patenkinta. Ir apskritai viešbučiai Vilniuje , ypač senamiestyje yra geros kokybės, turi savitą stilių.

Parašykite komentarą