ApžvalgosInterviu ir straipsniaiApie Žąsis. Kontaktai.

Sushi Express: paprastas greitas maistas nemėgstantiems sušių

Sushi Express, Konstitucijos pr. 20, Vilnius

2014 - 09 - 03
Prie Swedbanko ir Radisson Blu viešbučio

Apie greitą maistą rašau daug ir noriai, nes ten lankosi penkis kartus daugiau skaitytojų, nei brangesniuose restoranuose. Iš visų greitų maistų sušiai turbūt yra brangiausias, tačiau vis tiek Lietuvoje jie seniai tapo masiniu dalyku: net ir prekybos centruose jau galima nusipirkti pusėtinų (nesakau – gerų) sušių, kuriuos gali suvalgyti, nebesižegnodamas ir nesakydamas „daugiau – niekada“. Todėl pažiūrėkim, ką siūlo vienas populiarių tinklinių restoranų, kuris save vadina „japonų greito maisto restoranu“.

Plėvelė ir padėklas nėra idealus būdas patiekti išsinešimui

„Sushi Express“ turi Lietuvoje šešis restoranus – sostinėje, laikinojoje sostinėje ir uostamiestyje. Pasirinkau tą, kuris Vilniaus Konstitucijos prospekte, ir nusprendžiau užsisakyti išsinešimui (gal ir gerai – restoranas pasirodė pilnas žmonių, kai atvažiavau pasiimti užsakymo).

Pirmas įspūdis – telefono skambutis, kuris nubloškė tikrai ne į Japoniją. Kalbėjimo maniera ir draugiškumas buvo maždaug toks, kaip bandant užsisakyti taksi Vilniuje tais laikais, kai sostinėje buvo vienintelis taksi parkas ir vienintelis užsakymo telefonas: 77 29 29. Ten dispečerės labai aiškiai leisdavo suprasti, kad be tavo skambučio joms būtų gyventi žymiai smagiau. „Sushi Express“ telefonu atsiliepusi mergina pasiekė panašų pojūtį: nuo nesuvaidinto abejingumo ir erzelio balse pasijutau atjaunėjęs keliais dešimtmečiais, nors pokalbis truko gal tris minutes.

Vidutiniški sušiai

Papildomo žavesio pridėjo netikrumas ir diskusija su gamintojais, kiek gi laiko gamins užsakymą. Pirma sakė „dvi valandas mažiausiai“, paskui susiderėjo dėl pusantros.

Rinkinys „Party 1“ (69,99 Lt) pasirodė adekvataus dydžio – tik pakavimas, paplitęs Lietuvoje, erzina: padėklas, kuris nėra labai stabilus, apvyniotas plėvele, neatrodo nei patraukliai, nei labai praktiškas. Įsigykit, sakyčiau, tvirtų dėžučių. Jos kainuos kiek brangiau. Bet viskas atrodys profesionaliau.

Sušiai nebuvo blogi, tik sausoki ir ritinėliai buvo per dideli. Sušiuose nebuvo geriausi ryžiai, kokius tik galima įsigyti Lietuvoje – per birūs, ir drėgmės lygis nebuvo teisingas. Ritinėlių įdarai buvo vidutiniški. Lašiša nepribloškė. Geriausia sudėtinė dalis turbūt buvo krabų lazdelės (taip, Japonijoje irgi naudoja krabų lazdeles sušiams, tai nieko blogo, skirtingai nuo kai kurių tautinių gurmanų įsivaizdavimo). Komplektavime keista disproporcija: imbiero kiekis – vidutiniškas, žaliųjų krienų (wasabi) – tiek daug, kad užtektų dvidešimčiai žmonių, o sojos padažo – aiškiai per mažai. Gerai, kad namie turiu šaldytuve atsargų. Išsivertėm.

Gyoza

Japoniški koldūnai, gyoza, su kiauliena (12,99 Lt) buvo tvarkingoje dėžutėje (tik meniu pavadinimas „koldūnai su kiauliena“ gal per paprastas), padažo jiems buvo pakankamai, tačiau jie nebuvo iškepti idealiai – pernelyg išdžiūvę. Tai nebuvo restorano lygio patiekalas – net nupirkęs kokybiškus šaldytus Azijos koldūnus iš prekybos centro, aš juos namų sąlygomis pagarinu ir apkepu sezamo aliejuje kokybiškiau. Tai ne brokas, bet nieko ypatingo.

Gruzdintos jūrų gėrybės

Keptas traškus rinkinys (17,99 Lt) buvo riebokas: ant krevečių tešlos sluoksnis man pasirodė per storas, tik ryžių popieriaus ritinėliai spring rolls buvo adekvatūs. Koldūnai su daržovėmis buvo ganėtinai per kieti.

Sumokėjome 100,97 Lt už visus pietus, pavalgėme keturiese. Didelių lūkesčių neturėjau, kartelė nebuvo aukštai užkelta, ir nuostabos jokios nebuvo.

Išties, labiausiai įsimintinas dalykas buvo tas telefono pokalbis. Su klientais panelei nereikėtų kalbėti taip, lyg jie skambintų ne maisto užsisakyti, o ji būtų ne darbo vietoje, o prie naktinio klubo. Jei jai per sunku dirbti su klientais, reikėtų pamąstyti apie kitą karjerą, kur mažiau susidurs su žmonėmis.

Kai labiausiai įsimena šalutiniai dalykai, o ne maistas, tai blogas ženklas. Ne beviltiška, bet nyku ir vidutiniška. Dvi žąsys iš penkių.

 

Sushi Express, Konstitucijos pr. 20, Vilnius. Tel. +370 699 14314. Tinklalapis. Facebook profilis.

Nuo sekmadienio iki ketvirtadienio: nuo 10:00 iki 22:00, penktadieniais ir šeštadieniais – nuo 10:00 iki vidurnakčio.



Diskusija
↕ Rodyti visus komentarus (7)
lol 2014-09-05 15:10

neitiketina kad ta panele tebedirba. apie ja jau legendos sklando

laukiniu zasu sekejas 2014-09-09 14:23

… gal ir brangesnis maistas „sushiai“, nei kiti greito maisto patiekalai…, bet Lietuvoje padaryta vos ne prabangos reikalas, manau per daug isaukstinta. Toli nereikia vaziuoti, visoje Europojo SUSHI, tai tik greito maisto patiekaliukas, kuris tikrai nera kazkas Wow. Tiesiog tai kitaip nei burgeris. :)

P.S.

Andriau, idomi butu nuomone apie Gan Bey.
Ir siaip idomu, kuris Sushi „restoranas“ Lietuvoje vertas daugiausia zasu?

sushi 2014-09-11 14:11

Daznai gaminam sushi namie, Andriau, gal sojos padaza galetum patarti?

aistragyventi 2014-09-12 13:36

Pridurčiau: „Sushi express: paprastas greitas maistas nemėgstantiems sušių bei atimantiems iš savęs bet kokią galimybę juos pamėgti.“ Po „BZN start“ renginio tik tiek galiu pasakyti apie „Sushi express“.

.... 2015-03-14 07:39

L.geri ,skanus susiai ten yra tik is brangesniu, o jie dar ir dideli.. Jie net nepalyginami su pigesniais.. Diena ir naktis.. 
O su rinkiniais prasideti – tai negerbti saves..:) Juose, kaip taisykle, sudeti maziausiai skanus, nepopuliariausi var., kad butu daugiau ir pigiau..
Bet palyginti su Gunkan – visi susiai yra l.blogai.. Sudu sudas, kaip sake vienas teisej.. :) Gunkanai yra kosmosas.. Tik ,kad ten ju pasirinkimas l.mazas.. Kitur jie kitaip vadinasi.. Peace

Parašykite komentarą