ApžvalgosInterviu ir straipsniaiApie Žąsis. Kontaktai.
Atgal

The Room. Madinga ir stilinga, bet maistas? Eikit sau.

The Room, Vilniaus 39, Vilnius

2012 - 10 - 17

Ši vieta yra puikiame Vilniaus taške – Mokytojų Namuose (apie juos rašo knygoje Deja vu. Vilnius 1974 – 1990 buvęs sostinės meras Algirdas Vileikis, tai mūsų Redaktorius dabar užsiėmęs užsiplūkęs tos knygos recenzija, ir pavedė parašyti apie The Room man; tai va, tas Vileikis pasakoja apie tai, kaip tuos rūmus atidavė mokytojams praktiškai išplėšę iš kitų komunistų nagų; o dar ten buvo Salomėjos Nėries mokyklos filialas, ir mūsų Redaktorius ten mokėsi, paklausite, iš kur tai žinau – taigi mums visiems Laukinių Žąsų redakcijoje šiuos dalykus reikia mokytis, ką jau jūs galvojate, tos legendos apie jį yra pirmasis dalykas, su kuo susipažįsta pas mus žmonės redakcijoje).

Dar ten puikus, nuostabus interjeras, tikrai. Interjeras labai gražus. Kaip ir lenta iš lauko, tokia, kaip Amerikoje ar kur nors gal Vokietijoje, na, tokia rafinuota, ir praneša, kad čia restoranas ar tai baras, bet vienu žodžiu, jau kaip ir fainiems žmonėms vieta. Tai ir aš dabar prie jų, nors tik pietums atėjome.

Čia nuotrauka ne aukštyn kojom, čia lubose viskas atsispindi.

Pagrindinio baro teritorija – su veidrodžio lubomis. Veidrodžio lubos, tai aš jums pasakysiu, yra kaip čia pasakius, jeigu viešbutyje, na, mačiau viename Tailando viešbutyje, bet nepasakosiu, nes patys suprantate. Tačiau čia tinka, kaip sakoma, stopudovai.

O dar pilna visokių žolių, na, sakyčiau, kaip pas kokius kanapių augintojus. Sakyčiau, jei žinočiau, kaip ten pas kanapių augintojus atrodo. Bet čia ne kanapių augintojai. Čia tik dėl grožio. Na, manau, suprantate.

Maži burgeriukai buvo valgyti ankstesnio apsilankymo metu.

Šiaip tai aš čia jau esu buvęs anksčiau pietums, ir tada, atsimenu, burgerių pardavime nebuvo (kažko ar tai neužvežė, ar tai neatvežė), bet buvo tokių burgeriukų, kaip parodyti viršuje. Nepaliko jie man kaži kokio įspūdžio tada. Bulkutės kaip trikapeikinės tarybinės.

Bet tai buvo tada, o mes kalbam apie dabar. Dabar mes atėjome ir su tokiu mano draugu, kuris, kaip ir aš, valgo ir lapnoja dienos pietus (lapnoja – tai čia taip mūsų Redaktorius kalba), na, jei net ir nesigiria. O dar aš turiu tokią draugę, tai ji išvis salotas tik valgo per pietus, bet tai čia ne prie ko. Pats nežinau, ko čia aš apie ją.

Vaizdas iš kito kambario, kur nėra stiklinių lubų ir ne taip jau kažkas, bet pietums – tinka.

Bet štai su dienos pietumis tai tokia problema, kad sriubyčių tai yra, o va patiekaliukų iš trijų galimų – dviejų jau nėra. Tai aš ir sakau tam savo draugui, su kuriuo atėjome (o jo vardas Zbislavas, bet mes jį Zbysia vadiname), tai gal mes valgykim, Zbysia, burgerius, vis tiek pinigai tavo valdiški. Nu, jis sako, gerai. Ir sakau, dar tos sriubos? Sako, gerai, o ką čia. Cгорела хата нехай горит забор, kaip sakoma Ukrainoje. Tipo jeigu jau sudegė pirkia, tai niekas neverks, jei sudegs ir tvora. Aš tai Ukrainoje turiu giminių, todėl man jų priežodžiai yra arti širdies.

Tai ir užsisakom, vienas vieną dienos sriubą, tipo su daržovėm (Dienos Sriuba 1 – 6.00 Lt), o kitas – pomidorinę (Dienos Sriuba 2 – irgi 6.00 Lt), na ir po burgerį, tai vienas „Amerikietišką mėsainį“, kuris yra tipo kaip ir klasikinis, 16 Lt, o kitas – „Real Deal“, tai tas pats, tik su kokiu tai, priedu, gal avokadu, tai jis irgi 16 Lt. Nu va.

Angliškoje pomidorų sriuboje labai jaučiasi, sako Zbysia, pomidorų masė konservuota, bet tai čia ne bėda netgi, nors geriau jau konservai nesijaustų. Bėda yra, kad ji ataušusi, vos drungna. Ir lėkštės kraštas nuskeltas. Žinot, ką tai reiškia? Kad namie niekad nebus pinigų. Tai čia pas juos turbūt, reiškia. Nežinau. Arba pas mane, nes pas mane irgi nebūna, dažniausiai, nepaisant mano tikėjimo.

Mano daržoviankoje nieko neigiamo nesijaučia, viskas kaip ir gerai, ir lėkštė nenuskelta, bet ji irgi ataušusi. Ataušus sriuba yra ne kas, ponai. Neturėtų taip būti.

Dabar reiškia yra burgeriai. Įdedu vieną nuotrauką, nes iš išorės jie abu atrodo panašiai. Ir įspūdis panašus. Bulvytės – gerai. Gerai, kad sviestiniame popieriuje. Agurkėliai ir kečupas on the side – irgi mums patiko. Bet va burgeriukas tai toks prislėgtas, kaip suklijuotas; ne, aš nesakau, kepta mėsytė ir ten viskas (nors neklausė niekas, kaip nori kepto to burgerio), bet toks ir sūris prie paprastesnio, ir konsistencija tokia biškį, kaip jums pasakius, kai ir bandelė, ir mėsa viduje yra vienodos konsistencijos, ir tada nežinai, ar čia bandelė per kieta, ar mėsa pernelyg kokia tai malta, ar kaip.

Aš suprantu, kad galbūt ši vieta yra daugiau baras. Bet bare gali duoti labai skanius burgerius. Mokykitės iš Marso. Čia mūsų šefas parašė, su savo Redaktoriene buvo nuėjęs dar paskui ir vėl burgerį valgė. Arba Zoe’s. Arba Studio 9. Ten irgi šiaip jau daugiau geriamos įstaigos, bet valgis ten geras.

Vienu žodžiu, taip. Interjeras puikus. Gėrimus vieną kartą gėriau, irgi buvo viskas gerai. G&T, atsimenu, buvo viskas tvarkoje. Bet čia mes atėjome valgyti pietų, ir pietūs daugiau dviejų žąsų neverti. Dviese, su kavomis ir vandeniu, sumokėjome 58 Lt.

Ir dar vienas dalykas: mano draugas Zbislavas paprašė sąskaitą-faktūrą atsiųsti paštu, ir davė padavėjui tvarkingą lapelį su rekvizitais, o jie sako: mes paštu nesiunčiame.

Tai blogas atsakymas.

Čia ne Limpopo upės pakrantė kur nors Afrikoje. Čia kiekvienas gali įdėti sąskaitą į voką, užklijuoti ženklelį ir atsiųsti paštu sąskaitą klientui. Jei jūs nusistatėte taisyklę „mes nesiunčiame“, tai jūs nusistatėte blogą ir netinkamą taisyklę. Tai palinkėsiu, kad tokių taisyklių nereikėtų nusistatinėti, nes tada klientai gali irgi savo taisyklę nusistatyti. Taisyklę „mes davai einam kur nors kitur“. Tai va taip va.

The Room, Vilniaus g. 39, Vilnius. Tel. +370 620 85689. Facebook profilis.

Nuo pirmadienio iki trečiadienio – nuo 11:00 iki 02:00, nuo ketvirtadienio iki šeštadienio – nuo 11:00 iki 04:00, sekmadieniais – nuo 11:00 iki 01:00.



Diskusija
↕ Rodyti visus komentarus (31)
mokinys 2013-01-16 13:15

Stilius ir man užkliuvo, nes paskaičius daugiau Andriaus Užkalnio restoranų apžvalgų, tampa aišku kad šios apžvalgos autorius mėgina kopijuoti savo šefą. Be abejo mokytis iš vyresnių tik į naudą, bet dar reikėtų pasimokyt :)

Ričardas P. 2013-01-14 00:11

Hехай vien burgeriais per visus apsilankymus misti, tikiu, žmoniškas maistas labiau patiktų.. ;) Gal čia su naujuoju pietiečiu šefu ir meniu įvairesnis tapo – artimesnis pietums. Visom prasmėm. Valgėm su visa šeima, t.y. šeimyniškai, pasidalindami, tai teko paragaut ir sriubytės, ir salotų, ir užkandžių, ir antrų patiekalų. Na, pvz., ir lašišos tartaras su mėtų užpilu visai nieko, o orkaitėje keptas ožkos sūris su karamelizuotais svogūnais iš viso liuks.

2013-01-27 12:52

man irgi padavejas ir barmene ( o gal ten seimininke) pasirode labai arogantiski..kazkokios smulkmenos paprasiau,tai kazkaip nemaloniai pasijutau,o ir pora kartu taip buvo ten:/

ask_for_more 2013-07-19 17:39

prasileido Room kelis kartus per vieną vakarą. Įsičekinęs FourSquare atrakinau sūrių ir mėsyčių rinkinį prie vyno butelio, bet padavėja „dirbu čia 2 metus ir nieko apie tai nežinau“. Neduoda krano vandens. Hoegaardenas meniu taisytas flomasteriu iš 8 į 9, o sąskaitoje nugulė 10 (be citrinos/apelsino ir dar sidro bokale). Bulvytės skanios, burgeris neskanus, o sąskaitoje vėl nugulė brangesnis litu ar dviem. ir dar personalas nedėmesingas :/ dar tiesa – stalas kliba (man neproblema, bet skaičiau, kad yra kam labai nepatinka)

nsopwpff 2014-12-22 14:34

WTw37h pbrilisuxwdw, [url=http://jlzofpprfefl.com/]jlzofpprfefl[/url], [link=http://ngezodaqkdkw.com/]ngezodaqkdkw[/link], http://fdlevesjiycx.com/

Parašykite komentarą