ApžvalgosInterviu ir straipsniaiApie Žąsis. Kontaktai.

TonyResort: ne kaimo lygis kaimo turizme

TonyResort, Gratiškės, Trakų rajonas

2014 - 08 - 13
Restorane yra atviras grilis, ir čia mes matome jo meistrą

Pasaulio pabaiga: nuvažiavau nesurištas, laisvanoriškai, į dar vieną kaimo turizmo sodybą prie Trakų. Maistą tokiose vietose paprastai reikia vertinti ne žąsimis, kaip esu pratęs, bet viena bedante drožinėta ragana iš penkių, nes ką galima pasakyti apie lietuviškas mišraines su majonezo pakaitalu ir atšildytus „Ledynmečio“ vištienos karbonadus?

Ten, tolumoje, tarp medžių slepiasi KARŠTO VANDENS KUBILAS.

Na, gerai, TonyResort prie Trakų lyg ir ne visai kaimo turizmas, viskas atrodo žymiai šiuolaikiškiau, tačiau prie vandens pastebėjau kubilą, skirtą pasimirkymui su kitais prakaituotais kūnais mėgstamiausioje šių laikų tautiečių pramogoje, kai, burbuliuojant aplink paslėpsnius neskaidrioms pamuilėms su šampūno likučiais, geriamas alutis ir užsikandama kepta duona su česnaku, laužant paskutinius dantis. Mmm, kaimo džiaugsmai gamtos prieglobstyje. Laimei, apsilankymo metu tas kubilas buvo uždarytas.

Terasos žolės, tokia vasara.

Tačiau čia ne apie tai. Atvykome išbandyti restorano su vasaros terasa. Dažniausiai puota Lietuvos kaime yra tiek gera, kiek iš jos būna išvarytas lietuviškas kaimas. Tai yra, ko mažiau liaudies tradicijos, tuo geriau. Slapčia šito laukiame būtent iš šio kurorto, kuris savęs kaimiečiais nevadina, greičiau nori būti miestiečiais sutvarkytoje gamtoje.

Čia, kaip galite suprasti, yra ne kas kita, o žuvienė.

Atvykome pietums. Daržovių sriuba (12 Lt) buvo tiršta ir kvapni, dar labiau džiugino žuvienė su vėžių uodegėlėmis (16 Lt). Daug, daug žuvies skonio. Kad nebūtų tiek daug vairuojančių, būtų labai gerai tikęs šaltos degtinės stiklelis, tačiau dabar dienos vidurys, ir mes – civilizuoti žmonės.

Šurmuliuoja valgytojų pasiutpolkė restorano terasoje

Tie, kas nevalgė sriubos, gėrė balto Kim Crawford Sauvignon Blanc 2012 vyno (112 Lt), kuris buvo geresnis, kai anais metais buvo jaunas – dabar vaisiškumas beveik visas iškeliavęs. Sauvignon Blanc vynuogė retai pagerėja nuo brandos. Šiemet gerkite šį vyną tik iš 2013 metų, kad ir kiek būtų senesnis variantas nukainotas.

Cezario salotos – viskas būtų gerai, jei ne tie pomidorai

Cezario salotos (23 Lt) buvo visiškai kompetentingai paruoštos ir iš puikių sudėtinių dalių, tačiau ar nenusibos jums, jei ir vėl pasakysiu: vyšninių pomidorų Cezario salotose negali būti, neturi būti, ir aš jus vieną kartą išmokysiu, ir nebus jų ten. Kaip esu sakęs, aš jau išmokiau Lietuvą nebekarpyti servetėlių trikampiukais. Sutvarkysiu ir šias salotas.

Čia salotos su antiena

Rūkytos antienos salotos (29 Lt) buvo giriamos jų valgytojo: antiena tiksliai tokia, kokios tikėjosi, ir granatų sėklytės, tegu ir ne tokios saldžios, kaip kur nors Azerbaidžane arba Irane, gaivino ir turtino skonį.

Vištienos vėrinukai buvo mažųjų bamblaičių pasirinkimas

Vaikai valgė vištienos vėrinukus (34 Lt) – negalėjo sustoti, sakė, taip sultinga, o taip pat padalintą į dvi porcijas jautienos išpjovos didkepsnį (69 Lt), kas yra puiki mintis ir pamoka mums visiems: atėję su alkanais bambliais arba bamblaitėmis į bet kokį restoraną, nežiūrėkite į „vaikišką meniu“, kuris būna tragiškas. Imkite suaugusiųjų patiekalą ir dalinkite perpus.

Antano Guogos pamėgta nugarinė su kaulu.

Jautienos nugarinės kepsnys su kaulu (49 Lt), pavadintas pagal šeimininką („Tony G kepsnys“, na, ne iškeptas Antanas Guoga, kaip norėtų daugelis pavyduolių, bet vis tiek gerai) buvo nuostabus: tokį mėsos gabalą gerai iškepti nėra lengva – ir iškepti tiksliai tiek, kiek reikia, ir atpjauti ne per riebiai nėra kiekvienam prieinamas įgūdis. Man regis, mėsa buvo taip pat tinkamai marinuota ir (arba) brandinta. Bet kuriuo atveju, padaryta labai gerai.

Čia toks baklažanas su lęšiais

Vegetariškas patiekalas buvo lęšiais įdarytas baklažanas su pomidorais ir sūriu (29 Lt) nebuvo pats geriausias iš ragautų patiekalų (kartais taip pasitaiko), tačiau kulinarinis brokas tai irgi nebuvo.

Anupriškių upėtakio porcijos už 110 Lt būtų užtekę keturiems

Padavėjas, vardu Erikas (išmanus, greitas ir pažįstamas iš kito sostinės restorano) primygtinai siūlė Anupriškių upėtakio, sakė, nepadoriai skanus. Labai didelė porcija (virš pusantro kilogramo), su daržovėmis, kainavo 128,40 Lt – tačiau to upėtakio užteko keturiems žmonėms. Taip, tikrai nepadoriai skanus, tobulai iškeptas, jis buvo pietų pažiba.

Nuvylė kavos kokybė – juoda kava buvo prasta, espresas buvo žemiau kritikos. Pastebėjau: ne pirmą kartą restoranuose puodeliai, pažymėti logotipu „Šviežia kava“ yra labai vidutiniškos arba tiesiog vandeningos kavos pažadas. Keista. Šio pavadinimo kavinės verda puikią kavą (dažniausiai), o restoranuose kažkas išeina labai pro šalį.

Sąskaita, priskaičiavus arbatpinigius, sudarė 720 Lt – prasminga ir gal net gana kukli kaina už dešimt valgytojų. Vis ne Vilnius.

Vertinti nėra lengva: patiekalai nepribloškia išmone, tačiau klaidų nėra irgi. Aplinka, aptarnavimas, viskas, išskyrus kavą, yra nepriekaištinga. Aš visuomet vertinu restoranus aplinkos kontekste – Vilniaus Senamiestyje šis restoranas gautų keturias žąsis iš penkių, nes tikrai yra labiau išskirtinių vietų, nei ši, tačiau kaime? Prie kibiningų Trakų? Kur netoliese lieptas ir karšto vandens kubilas?

Tokioje aplinkoje panašios vietos Lietuvoje nesiveisia – ši yra išskirtinė, ir be jos Vilniaus apylinkės netektų labai daug. Todėl penkios žąsys iš penkių. Ir keiskite kavos tiekėjus.

 

TonyResort Restoranas, Anupriškių kaimas, Trakų rajonas. Tel. +370 620 914 07. Tinklalapis. Facebook profilis.

Nuo sekmadienio iki trečiadienio: nuo 11:00 iki 21:00, nuo ketvirtadienio iki šeštadienio: nuo 11:00 iki 22:00.



Diskusija
↕ Rodyti visus komentarus (6)
Rita 2014-08-13 22:51

Džiaugiuosi gera recenzija. Džiaugiuosi, kad A.Guogai gerai sekasi. Kažką jis turi savyje, kad jam norisi ne pavydėt, o linkėt kuo geriausios kloties.

lukas 2014-08-15 08:50

Kavos skonis neprikluaso vien nuo pupelių kokybes, dazniausiai problema yra prastas kavos ruošėjas, jei netinkamai paruoštas, kad ir aukščiausios kokybės produktas virsta visišku šlamštu.

ZXS 2014-08-25 12:32

Už blogą espresso gerose įstaigose reikia baristas priduoti į nuotaikingą darbo-poilsio stovyklą „Pas Račą“. Restorane rasti teisingą espresso yr hopeless užsiėmimas. Greičiau jaučio device pralys pro rakto skylutę, nei garbingas restoranas padarys espresso.
O tiekėjus keisk nekeitęs, jei prie Cimbali pastatai debilą.

Indre 2014-09-06 00:06

Viena blogiausių vietų valgyt arba tiesiog mums tą vakarą nepasisekė.!!

Laimonas 2014-12-05 09:45

Yra dar viena stipri vieta netoli Tony Resort, tik kitoje kelio pusėje, Miciūnų k. – Trakų Kompleksas. Asmeniškai man ten jaukiau:)

Parašykite komentarą