ApžvalgosInterviu ir straipsniaiApie Žąsis. Kontaktai.

Vapiano: picų patikrinimas. Rezultatai nustebino.

Vapiano, Konstitucijos 7a, Vilnius

2012 - 10 - 08

Vapiano jau aprašytas Laukinėse Žąsyse, bet picas nusprendėme patikrinti atskirai, nes tai gaminys, itin nelengvai gerai pagaminamas Lietuvoje ir todėl dažnai (per dažnai) nuviliantis. Apskritai, gera pradžia būtų daugiau tokių vietų, kaip Studio 9, kuri picų krosnis, kaip Italijoje, nekuriama iki pavakarių.

Vapiano nėra tokia vieta: čia picos galima gauti ir pietums. Tai ir pabandėme savaitgalį: vieną suvartojome vietoje, kitas dvi parsinešėm namo (pastaba kitoms vietoms: Vapiano neima lito už picos dėžę išsinešimui; ir teisingai daro, nes šis mokestis yra kvailas. Išsinešantis klientas sutaupo jums daugiau pinigų, nei tos dėžės kaina, nes nenaudoja įrankių ir servetėlių, po jo nereikia valyti stalo, jis ateina, sumoka pinigus ir dingsta; jam reikia padėkoti, o ne erzinti lito ar pusantro priskaičiavimu – tas mokestis duoda daugiau neigiamų emocijų, negu pelno.)

Pizza su Parmos kumpiu

Pica Crudo (su Parmos kumpiu), 19,90 Lt., yra ta, kurią valgome vietoje. Padas labai geras – nors ir prie blyškumo ribos, bet riba neperžengta. Kumpio – tiek kiek reikia. Sūrio – šiek tiek. Niekas neplaukioja, nedrimba, neprimarmaliuota virš ribos. Galima valgyti viena ranka. Dydis? Vienam žmogui jos per daug. Suvalgom dviese ir jaučiamės sotūs, dar išgėrę buteliuką pomidorų sulčių (4 Lt) ir skandalingai brangaus, bet gero Arizonos limonado (11 Lt). Aš tai už tą Arizoną. Niekas neverčia jos gerti, yra ir pigesnių gėrimų, tačiau jei nori, gali prisidėti iš peties prie restorano pelno maržos sveikatos.

Pizza Toscana – aštrios itališkos dešros gabaliukai, alyvuogės, šviežios žolelės, pomidorų padažas, mocarela.

Namie su šeima valgome Toscaną (19,90 Lt) – žinoma, jau gerokai pravėsus (ką darysi, mes neturim kaldrutės, kad apklotume). Labai pagirtini švieži pomidorai, supjaustyti kubeliais – taip ir reikia, o ne drėbti viso pomidoro žiedo, kaip daug kur padaroma; tuomet iš jo bėga skystis ir viskas mirksta, ir susigadina bendras įspūdis. Ši pica gausiau apklota užpildu, bet neperkrauta. Labai gerai.

Pizza Salame

Pagaliau, Pizza Salame (13,90 Lt) – pati pigiausia ir, tiesą sakant, labai proziškos išvaizdos. Tačiau ir kaina, ir išvaizda mus apgavo, nes ši pasirodė skaniausia iš visų – ir dar, žinoma, kaip mėsiška pica, ji mažiau, nei kitos, bijo ataušimo (taisyklė: kuo daugiau ant picos mėsos, tuo mažiau ji nuvils, atvežta į namus).

Stalą puošia baziliko krūmelis

Už tris picas ir jau minėtus du gėrimus sumokėjome 68,70 Lt ir į dėžutę įmetėm 7 Lt arbatpinigių (čia reikia mokėti prie kasos, todėl arbatpinigiai eina dėžutėn).

Nesitikėjau, kad taip galėsiu parašyti, bet viena geriausių picų Vilniuje, kiek mums teko ragauti. Tokioje ribinėje vietoje (mažai kas ten užeina pėsčias iš centro ir Senamiesčio), bet gerai. Dar vienas liudijimas, kad užsienietiška formulė, frančizė ir stora instrukcijų knyga lietuviams ne trukdo, bet labai stipriai padeda.

Vapiano, Konstitucijos pr. 7a, Vilnius. Tel. +370 5 238 3489. Tinklalapis.

Nuo pirmadienio iki šeštadienio: 11:00 – 23:00, sekmadieniais: 12:00 – 22:00. Virtuvė baigia darbą pusę valandos prieš užsidarant restoranui.



Diskusija
↕ Rodyti visus komentarus (14)
Va Piano 2013-02-19 15:18

[…] daugiau negu jau parašyta pas Andrių Užkalnį jo maisto portale (žąsys apie restoraną, žąsys apie picą) daugiau nesugalvosiu. Nebent tik pridursiu, kad su virtuvės šefais visais susipažinęs ir kas […]

Darius 2013-05-26 20:21

Andriau uzsuk kada i Kaune esancia Bella Italia picerija, ten mano nuomone gaminamos skaniausios storapades picos Lietuvoje ir tuo paciu uz nedidele kaina.

Orestas 2013-05-28 16:10

Neseniai grįžęs iš Sicilijos, ir ten ragavęs tikrai geros picos nutariau pažiūrėt ką galima ras čia. Užsukęs į Va Piano Konstitucijos prospekte (tiesa pietų metu, gal kitu metu kitaip?), užsisakiau picą su tunu ir svogūnais (Sicilijoje, Favignana saloje ji buvo tiesiog nuostabaus skonio, skaniausia kada nors ragauta pica). Gautai picai vienas pliusas, ji nebuvo perkrauta, kaip įprastai mėgstama Lietuvoje. Daugiau pliusų deja nelabai buvo. Padas nieko nesiskiria nuo visų kitų lietuviškų picerijų, kiek guminis. Vietoje rūkyto tuno panaudotas konservuotas. Aš suprantu kad taupymo sumetimais, bet tai kartu keičia visą picos skonį. Vietoje dūmo ir švelnaus riebiai rūgštaus skonio jaučiasi tik konservuoto tuno rūgštumas. Svogūnai supjaustyti stambiai ir vietomis nesuminkštėję. Bendras vaizdas – nedaug geriau nei kitose lietuviškose picerijose.

Matyt reikės bandyt Osteria da Luca arba Da Antonio, gal ten bus gera pica.

mustangas 2013-08-19 15:37

Deja, picos yra Vapiano (drįstu pridėti ir kaip tinklo) silpnoji vieta. Net ne Achilo kulnas, o pati subinė. Padas nedakeptas, be to netaisyklingos formos, ingredientai nedašilę. Vapiano Vienoje taip nebuvo nors ten padažas buvo skystas.

F 2014-01-25 01:49

man asmeniskai geriausios ne tik Vilniuj, bet ir visoj Lietuvoj!

Parašykite komentarą