ApžvalgosInterviu ir straipsniaiApie Žąsis. Kontaktai.
Atgal

Zoe's ir jų viena, labai didelė, problema

Zoe's Bar & Grill, Odminių 3, Vilnius

2013 - 07 - 23

Čia rašysiu apie vieną mėgstamiausių Vilniaus restoranų. Aš ten nesu gavęs blogo maisto ar prasto aptarnavimo (net tuomet, kai dar nerašiau apie restoranus, ir mane mylėjo tik už gerą išvaizdą ir mielą būdą) – ir rašiau apie juos labai gerai.

Ten puiku, vakarietiška, jauku, ten pakankamai brangu, kad neateitų marozai, buduliai ir dišovi skriagos (na, kartais ateina užsieniečius nusikabinusios garsiai angliškai kalbančios lietuvės pusfyfės, be tai tiek to – į jas smagu pažiūrėti, kaip ir į jų diedelius, atvykusius į rytų Europą pasieškoti švelnumo, kuriuo istorinė tėvynė nebelepina, tegul jiems būna minkšti sostinės stambiaplokščių daugiabučių patalai).

Zoe’s – protingi kokteiliai (žinau, pažįstu kas prie baro, jie žino, ką daro), ten viskas atsitinka greitai, ten pakanka aptarnaujančio personalo, ten švarūs tualetai, ir ten maistas gausus, nuspėjamai gerai patiektas, ir visą laiką širdyje gerai praleisto laiko įspūdis, net jei ateini greitai kažką biškį įsimesti į burną, o išeini keliom valandom vėliau ir būni prašvilpęs kelis šimtus, bet negaila.

Jie turi labai didelę problemą. Tačiau apie tai vėliau.

Kol kas pažiūrėkim, kaip laikosi mano mėgstamas restoranas. Greiti pietūs vasarą.

Zoe’s užtepėlės, duona ir švediški džiūvėsiai, visiems valgantiems.

Sėdime lauke. Atneša baskietuką su džiūvėsiais ir užtepėlėm – manau, paprasta, manau, skanu. Čia vienas smagiausių Zoe’s dalykų. Geros stiklinės, indai, peiliai, šakutės – ne pigu čia niekas. Servetėlės nebiudžetinės. Jums gal tai ir nesvarbu, bet man svarbu, nes aš ne tvarte gimęs. Man didelę reikšmę turi detalės.

Sakau, šita vieta yra nepakeičiama Ritos Slėptuvės įpėdinė. Čia jau variantų nėra, for better or for worse, kaip Šv.Petro sostas yra tik Šv.Petro sostas, ir niekieno kito. Zoe’s mane gali nuvilti, bet tai tebėra Vakarų ambasada Vilniuje, vakarietiškesnė, nei McDonald’s, ir jie visada turės vietą mano širdyje.

Cezario salotos, toje interpretacijoje.

Cezario salotos (20 Lt) čia yra tokios pačios Cezario, kaip ir Franko Sinatros arba kokio Algimanto Čekuolio. Cezario salotose pomidorų nėra – nei pagrindiniame, nei variaciniuose receptuose. Bet tai, kas yra, yra skanu. Ir padažas yra on the side (nes taip paprašėme, taip ir gavome). Tik gal nereikėtų vadinti taip, bet čia meniu klausimas. Prie meniu dar grįšim.

Kukulaičiai yra fantastiški.

A vot kukulaičiai (25 Lt) yra nuostabūs. Švediškas receptas – biudžetinį variantą, tikiuosi, visiems jums, kurie dar užsidirbs, bus pasiūlytas netrukus iš parduotuvės IKEA valgyklos (taip, ten jėga valgykla yra – o kai gyvenau Anglijoje, ir kai nebuvo dar apie kokius 1997, 1998 metus jokių lietuvių parduotuvių nė iš tolo, tai mano šeima semdavosi IKEA nostalgijos tėvų kraštui, kryžių ir dainų šaliai, ten pirkdavom Lofbergs Lila ir Gevalia kavą ir Pripps alų, ir silkutę Abba, ir kokias tai uogienes, ir jautėmės kaip ankstyvosios nepriklausomybės laikų Lietuvoje, ir karti emigracijos duona ir sūrios ašaros būdavo skalsesnės). Čia, Zoe’s, ir uogytės tokios saldžiai rūgščios, ir kleckučiai nuostabiai mėsiški, eina sau, namų comfort food, ypač kai nesinori jų mėsainio su navarotais (33 Lt), pavyzdžiui, jeigu nenori per daug prisivalgyti. Nes ir aš dažnai nenoriu prisivalgyti, man dabar naujas gyvenimas, nauja tvarka, jeigu ką.

Išgėrėme kavos ir už viską sumokėjome 55 litus ir arbatpinigius.

O tai dabar jūs laukiate, ką aš pasakysiu, kokia gi ta restorano problema?

Problema yra ta, kad jau daug metų NESIKEIČIA meniu. Pats jis, žinoma, nepasikeis, tai tada sakau – NEKEIČIAMAS MENIU.

Galbūt jūs galvojate: jei nesugadinta, kam taisyti? Bus juk žmonių, kurie ateina pirmą kartą, ir jiems viskas bus gerai, nes patiekalus esam atkalę?

Bus. Bet jūs turit turėti – jūs norit turėti – puikią ir jums brangią nuolatinę klientūrą, kuri pasijustų, kad jūs juos mylite, kuriuos galėtumėt nors pora kartų per metus kuo nors nustebinti ir pradžiuginti. Meniu judina ir atnaujina visi geri restoranai, ir jūs turite tai irgi daryti, nes jūs – geras restoranas.

Padarykite pastangą. Pakeiskite bent du-tris patiekalus (geriausia – po vieną kiekvienoje kategorijoje) naujais. Tai pareikalaus iš jūsų papildomų pastangų, išlaidų ir nerimo, tačiau kaip premiją turėsite kelis šimtus savo mylimiausių klientų, kurie vėl pas jus grįš su savo šimtais ir tūkstančiais litų. Nes dabar jie vis labiau žiūri į jus kaip į mylimą vaiką, kuris užaugo, ir kuris vis tiek mielas, nes savas, bet su kuriuo nėra daug postūmio dažnai bendrauti.

Zoe’s Bar & Grill, Odminių 3, Vilnius. Tel. +370 5 212 3331. Tinklalapis. Facebook profilis

Nuo pirmadienio iki šeštadienio – nuo vidurdienio iki vidurnakčio. Sekmadieniais – nuo vidurdienio iki 23:00.



Diskusija
↕ Rodyti visus komentarus (49)
mustangas 2013-08-19 19:24

Parašiau komentarą po pirma apžvalga. Karštais pėdsakais. Bet pasikartosiu. Pradžiai meniu nieko nekeiskit. Pasistatykit tikrą grilių kad galėtumėt teisingai mėsą iškept. Patikėkit, AU susipainios kurioj gatvėj gyvena Bernardinų ar Odminių.

P.S. Visus patiekalus iš meniu irgi reikėtų turėti iki pat uždarymo. Suguldę (ar palikę auklėms) vaikus ar pamatę nykiai tuščią Telegrafą pas jus gali ateiti klijentai iš aukštesnių kainų kategorijų.

valgytojų partijos narė 2013-11-27 15:14

Na, nežinau, ar čia taip nepasisekė, bet apsilankymas Zoe’s buvo totalus pravalas. Jei sriuba („Jeruzalės artišokų“ kremas) buvo visai valgoma, tai tai ką jie vadina tailandietiškais makaronais, buvo druska, pagardinta makaronais ir per padidinamąjį stiklą teįžiūrimu vištienos ir daržovių kiekiu. P.S. Tailande esu buvusi, makaronų esu valgiusi.

K.R. 2014-01-17 10:13

Kudos šefui. Jautienos mėsainis yra tikrai daugiau nei gali pirmam kartui tikėtis. Sultingas, mėsingas, sotus, išsiskiria kiekvieno komponento savitumas, mėsytė dūmų skonio. Pirmąkart pajutau, kad bulvytės prie mėsainio tapo visiškai nebereikalingu papildu. Tiesa, jos tikrai skanios, tačiau viską atstojo burgeris. Net pomidorų padažo nesinorėjo. Salotos su mocarela sūriu taip pas skaniai susikimšo, saulėje džiovinti pomidorai tirpo burnoje. Nors pinigais nesu aptekęs, tačiau už šią vakarienę ir jos kokybę nebuvo gaila palikti apvalesnę sumą + arbatos.

Simona 2015-03-06 21:52

Na siaip tai cia baras, o ne restoranas jeigu ka.

Parašykite komentarą