Majonezas yra mūsų nacionalinis patiekalas


2017 - 12 - 26

 

Yra dalykų, kuriuos lietuviai mėgsta, bet sako, kad nemėgsta. Arba nesako, kad mėgsta. Yra lietuviškas alus, yra krabų lazdelės, yra kepta duona. Visi mėgsta, bet madinga sakyti, kad ne. Čia mūsų didžioji paslaptis ir fenomenas.

O dar yra majonezas. Pamato žmogus mišrainę su majonezu ir sako kitam, o, ne – čia su majonezu. Kai sušiuose randa majonezo, dar labiau varto akis, girdi, japonai infarktą gautų pamatę (tuo tarpu tie patys japonai jau 70 metų noriai majonezą naudoja savo virtuvėje). Ir paskui tas kalbėtojas pats, kai nueina į parduotuvę, perka majonezo indelį. Arba du. Nes kokios šventės be jo.

Aš esu toks pat, pripažinsiu. Aš esu pasakęs karčių žodžių apie restoranus, kurie per daug deda majonezo. Bet, kai prieina reikiamas momentas, aš pats jį dedu irgi, ir gal net daugiau, nes, velnias, skanu.

Per šias šventes lietuviai turbūt nupirks milijoną arba du milijonus indelių majonezo. Aš būsiu vienas iš jų. Šiemet perku Daumantų majonezą, kur kiaušiniai iš laisvai laikomų vištų. Laisvos vištos man padėkos. O šiaip gerų švenčių su majonezu jums ir jūsų artimiesiems.